Godt nytt år 2012

Når vi går inn i et nytt år…

…føler vi mer enn vanlig at vi forlater noe bak oss, og går inn i noe helt nytt. Men denne bevegelsen fra gammelt til nytt foregår egentlig hele tiden.

Åndelig utvikling, det å bli et bedre menneske, handler nettopp om det. En annen viktig ting å huske på er at vi ikke er alene. Hvis alt er skapt av en kjærlig Gud, så må han jo også ville at ting hele tiden skal bli bedre. Og det vil han. «Jeg krever ikke at noen skal dø, sier Herren Gud. Vend om, så skal dere leve!» (Esekiel 18:32)

Men det er mer enn det. Vi har en kraft på vår side så lenge vi beveger oss i riktig retning. Denne kraften finnes overalt, selv i de minste detaljene. Selv små endringer får konsekvenser, til det bedre, lenger frem. Det kjenner vi igjen fra andre deler av livet. Selv om du bare såvidt endrer retningen til en bil eller en båt, så merkes endringen veldig godt senere.

Vi kan bruke overgangen til et nytt år til å tenke på dette. Vi har noen som ønsker oss godt, og som hjelper oss – usynlig, men virkelig, og selv en liten endring vil ha positive konsekvenser.

«Herrens fremsyn og forsyn finnes i det minste av hver eneste detalj av et menneskes liv. Så til de grader, at det er umulig å fatte en hundredel av en milliondel av det med tankene. Hver minste omstendighet i et menneskes liv bringer med seg en kontinuerlig serie av konsekvenser for evigheten. Hvert øyeblikk er nemlig som en ny begynnelse på det som følger etter. Slik fortsetter det, med hvert øyeblikk, i alle detaljer. Og det gjelder både menneskets intellekt og vilje.»
Arcana Cœlestia, nr 3854